Color

Kako da zaštitite vaš automobil tokom zime

Kako da zaštitite vaš automobil tokom zime

Kako da zaštitite vaš automobil tokom zime

Niske temperature, so na putu, led i sneg mogu da naprave problem vašem automobilu. Evo nekoliko saveta kako da vaš automobil radi najbolje ove zime.

1. Redovno perite automobil. Iako pranje vašeg automobila može izgledati kao gubljenje vremena i novca, još je važnije da vaš automobil bude čist u ovo doba godine.So na putu je korozivna. Dok so na putu odlično održavaju puteve u dobrom stanju za zimsku vožnju, to je teško za naše automobile. Zbog svog korozivnog svojstva može oštetiti boju vašeg automobila, lak, izduvni sistem, kočioni mehanizam, itd. Nemojte zanemariti so kao samo svakodnevnu smetnju zime. Ukolinte je kada god možete!

2. Održavajte gume. Gume su na udaru  tokom cele godine. Održavanje guma čistim može smanjiti njihovo habanje i habanje.

3. Omogućite bolju vidljivost. Prljavština, prljavština i so se mogu nakupiti na vašim farovima, zadnjim svetlima, šoferšajbni, retrovizorima i rezervnoj kameri. To može da smanji vidljivost i da potencijalno dovede do problema tokom vožnje.

4. Sprečite smrzavanje automobila. Dani kada su dnevne temperature blizu ili na nulu su najbolji dani za pranje. Ako je temperatura niža, razmislite o maloj vožnji okolo da biste izbacili višak vode. Kada ste kod kuće, dobra je ideja da obrišete svoja vrata i prozore toplom, vlažnom krpom od mikrovlakana ili divokozom. Čak i ako vaša garaža nije zagrejana, čak i zatvaranje vrata može pomoći u sprečavanju smrzavanja vašeg automobila. Na kraju, ne zaboravite na održavanje čistoće unutrašnjosti vašeg automobila. Korišćenje gumenih prostirki u ovo doba godine je korisno jer se lako peru.

5. Vozite pametno. Sneg i led mogu značajno povećati put kočenja. Poslednja stvar koju želite da uradite je da kliznete u auto ispred vas. Takođe, održavajte bezbednu brzinu; udaranje u betonsku ogradu na putu ili skretanje sa puta u jarak može izazvati značajnu štetu na vašem automobilu i može vas povrediti.

6. Postavite zimske gume. Iako su zimske gume finansijska obaveza, one itekako vrede svog novca. Nude izuzetno prianjanje što dovodi do boljeg upravljanja i kočenja..

7. Izbegavajte vožnju kroz velike lokve. Iako velike lokve možda ne izgledaju kao ništa strašno, nikada ne znate šta se krije ispod. Ne samo da sakupljaju prljavštinu i so na putu, već mogu sakriti strane predmete i rupe. 

8. Izbegavajte vožnju po dubokom snegu. Vožnja po dubokom snegu ne samo da će vas ostaviti na cedilu, već može i oštetiti vaš automobil. Nikada ne znate šta se krije ispod. Nabijeni sneg koji sadrži so za put može ući na mesta ispod vašeg automobila i izazvati rđu. Duboki sneg takođe može oštetiti vaš izduvni sistem. U zavisnosti od vašeg automobila, izduvni sistemi mogu biti složeni i skupi za popravku. Ako ikada primetite da vam se automobil trese tokom zime, verovatno je to zbog nabijenog snega u vašim točkovima. Da biste eliminisali podrhtavanje, oslobodite se snega tako što ćete proći kroz autopraonicu.

9. Izbegavajte parkiranje na ulici. Ako možete da izbegnete parkiranje na ulici, posebno tokom zimskih oluja, to je u vašem najboljem interesu. Ovo će sprečiti da vaš automobil bude zakopan i direktno poprskan solju. Parkiranje na ulici takođe ga čini podložnijim oštećenjima od drugih automobila. 

Uz rent a car Galaxy pro Beograd dobićete udobno i sigurno vozilo koje će Vaše putovanje učiniti pravim odmorom.

Maja Janković