Color

Slažem se sa Uslovima korišćenja vozila

Opšti uslovi:

– minimum 21 godina starosti
– minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole
– obavezno na uvid lična karta ili pasoš i vozačka dozvola
– depozit je obavezan za sva vozila i označen je u cenovniku.

DUŽINA NAJMA

Minimalna dužina najma je 1 dan (24h). Vreme preuzimanja i vraćanja vozila moraju biti isti, uz toleranciju od 60 minuta zakašnjenja.
Po isteku ovog prekoračenja dolazi do zaračunavanja novog dana najma vozila. Ukoliko zakupac skrati ugovoreni period najma, Galaxy pro rent a car Beograd zadržava pravo da naplati penale u visini do 2 dana najma. Produžetak najma se mora blagovremeno prijaviti i može se produžiti samo u slučaju da službenik to dopusti. Cena najma se određuje na osnovu broja dana koji je zaključen ugovorom. Svaki produžetak se naplaćuje po istoj ceni iz ugovora koji je prethodno sklopljen.

PLAĆANJE I DEPOZIT

Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (visa, mastercard), uplatom na račun (pravna lica) ili gotovinom.
Depozit za vreme trajanja najma je obavezan i označen je na stranici vozila.

ZABRANE I NEOVLAŠĆENO UPRAVLJANJE VOZILOM

– Zabranjeno je iznajmljenim vozilom putovati u sledeće drzave i podrucja: Rusija, Belorusija, Kosovo, Albanija i Turska. OSIGURANJE NE VAŽI za ova područja.
– Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI i klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
– Prelazak granice Republike Srbije je moguć samo uz dozvolu od strane Rent a car-a Galaxy pro.
– Zakupac treba da vodi računa o vozilu. Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, reli, šlepovanje drugih vozila, pozajmica vozila drugom licu i striktno je zabranjena svaka vrsta zamena delova i bilo kakvog prepravljanja.
Svaka zamena se vodi kao šteta koja ce biti naplaćena zakupcu.

– NIJE DOZVOLJEN PREVOZ ŽIVOTINJA I GRAĐEVINSKOG MATERIJALA !!!

– Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila.
Dozvoljava se mogućnost da se upišu do dva dodatna vozača, uz odobrenje Galaxy pro rent a car-a, prilikom preuzimanja vozila.
– Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima, licima koja nisu upisana u ugovor o najmu.
U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI i klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

POSTUPCI U SLUČAJU ŠTETE, NESREĆE I KRAĐE VOZILA

Klijent je obavezan da postupi na sledeći nacin:
– ODMAH da obavesti policiju i Galaxy pro rent a car o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
– Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći, odnosno događaju.
– Da popuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.
– Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta.
– Rent a car Galaxy Pro nije obavezan da obezbedi zamensko vozilo ukoliko zakupac ošteti vozilo svojom krivicom.
– Rent a car Galaxy Pro pruža asistenciju na putu za sve kvarove na svojim vozilima.

OBAVEŠTENJE TOKOM KORIŠĆENJA VOZILA

– Za prekršaje i kazne kao i parkiranja tokom iznajmljivanja koje su posledica kršenja saobraćajnih propisa Republike Srbije su isključivo odgovornost zakupca. Zakupac je dužan da se sam upozna sa Zakonom o saobraćaju Republike Srbije ili Zakonom  o saobraćaju države u koju putuje sa vozilom Galaxy Pro rent a car agencije.

– Lične stvari i prtljag nisu osigurani i ne  preporučujemo da se takve stvari drže u automobilu kada su parkirana.
– GPS navigaciju nemojte držati na vetrobranskom staklu u parkiranom vozilu ili ako niste u vozilu.
– Potrošeno gorivo plaća zakupac i duzan je da dostavi racune za gorivo u slucaju kvara na vozilu.

OSIGURANJE CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER)

CDW osiguranje je uključeno u cenu najma vozila i pokriva 90% iznosa stete u slučaju krivice lica koje je upravljalo vozilom u trenutku nastanka štete.
Lice koje je upravljalo vozilom u tom trenutku učestvuje sa 10% učešća (minimum 50 €) u naknadi štete, samo u slučaju da je sopstvenom krivicom izazvalo nastanak štete. Ukoliko zakupac nije kriv nema nikakvo učešće u šteti. Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, gubitak dokumenata, slomljen ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

OSIGURANJE SCDW (SUPER COLLISION DAMAGE WAIVER)

Kupovina ovog osiguranja nije obavezna, ali postoji kao popularna i veoma preporučljiva vrsta dodatnog osiguranja. Kupovinom ovog osiguranja lice ne učestvuje u šteti, bez obzira na okolnosti koje su dovele do nastanka štete. Niske tarife doplate i veliko rasterećenje u vidu odgovornosti čine ovu vrstu osiguranja pogodnim izborom za korisnike rent a car usluga. Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, gubitak dokumenata, slomljen ili izgubljen ključ, radio aparatu, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu (minimum 50 €) u momentu kada se vozilo vrati. POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA ! Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

OSIGURANJE OD KRAĐE VOZILA

Ovo osiguranje je uključeno u cenu najma vozila i pokriva štetu nastalu krađom vozila. Ovo osiguranje NE VAŽI u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. Takođe, klijent je dužan da u slučaju da se desi krađa, dokumenta i ključeve vozila dostavi Galaxy pro rent a car agenciji.
Ovo osiguranje ne pokriva krađu gps navigacije, guma, akumulatora, dokumenata, ključa i drugih delova.